רגישות לגלוטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/07/2014 | 09:39 | מאת: יעקב

בבדיקת צואה בארה"ב (Entrolab)נמצאה אצלי רגישות לגלוטן Fecal Anti-gliadin Iga 57 units (normal < 10units. בדיקת דם בארץ לא הראתה רגישות. באותה בדיקה נמצאה גם רגישות גבוהה לחלב ולאגוזי מלך. כל זה היה כתוצאה מצואה לא סדירה וצורתה כמתואר אצל רגישים לגלוטן. כיצד יש לנהוג בממצאים אלה וביחוד בנוגע לגלוטן כי חלב איני צורך - אני טבעוני. האם עלי להנזר לגמרי מחיטה ודומיה כחולה צליאק?

שלום במידה ובדיקה סרולוגית לצליאק שלילי סבירות נמוכה מאוד שמדובר במחלת צליאק יש עניין שרגישות לגלוטן ללא עדות למחלת צליאק ממליץ תקופה של 3 חודשים להמנע אכילת גלוטן

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה