מעי הרגיז - סובל מאוד+ריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/07/2014 | 21:43 | מאת: Dima

שלום רב! מזה שנה אני עובר דרך לא קלה של כאבי בטן ובעיות במערכת האיכול. בהתחלה הובחנתי עם חידק הליקובקטר וטופלתי באנטיביוטיקה.לאחר מיכן , אחרי שהופעין כאבי בטן , תחושות נפיחות , גזים רבים וריפלוקס עברתי בדיקות אולטראסאונד , CT לבלב ( נמצא ללא ממצאים CT ) , בדיקת רגישות ללקטוז ופרוקטוז , נמנצא אי סבילות לקטוז ,גסטרוסקופיה כולל ביופסיה - לא נמצאו ממצאים פטולוגיים מלבד מספר פצעונים. אני נוטל אומפרדקס ולאחרונה נורא סובל מדי הרבה גרעפסים/ריפלוקס מידי יום. רופא גאסטרו ציין כי יש לי תסמונת מעי הרגיז. השאלה שלי יותר מתמקדת בתחושות של כאב בטן כמעט מתמיד ( לא חזק ותמיד במרכז הבטן עד עצם החזה ) , גרעפסים בלתי פוסקים וגזים. היכן להתמודד?אני לא אוכל כמעט חלפי ואם כן לוקח לקטזין , לא אוכל קטניות , לא מטוגן , לא שמן. איפה הטעות שלי?האם יש בעיה שפוספסה ולא אובחנה?אני די בחרדה. אשמח לסיוע. בכבוד רב!!

11/07/2014 | 21:45 | מאת: Dima

שכחתי להוסיף כי בדיקות דם שלי תקינות לגמרי מלבד כבד שטיפה מעל הממוצא הנורמלי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה