קוליטיס (UC)

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/04/2014 | 16:02 | מאת: רועי

שלום, אני בן 33, לפני כ 17 שנה אובחנתי כחולה קוליטיס (UC), טופלתי ברפסל כשנה והסימנים נעלמו. לפני כ7 חודשים חזרו התסמינים, שוב טופלתי ברפסל באותו מינון ותוך כשבוע נעלמו בתסמינים, המשכתי עם הכדורים עד לקולונוסקופיה שאישרה שאין לי מחלה פעילה כרגע. עם זאת הרופא שראה אותי אמר לי שכי למנוע עליי להכפיל את המינון. זה לא נראה לי הגיוני, אני בכלל חשבתי שהוא יאשר לי להפסיק עם הכדורים. לאור הנתוני שהצגתי, מה דעתך בנושא? בתודע מראש

שלום לך מבחינת הנסיון האישי שלך - הפסקת התרופה בעבר לא עשתה עמך רע והיו שנים רבות של שקט. לא ברור מדבריך מה היה היקף המחלה בעבר. אתה אומר שכעת לא היו סימני דלקת בקולונוסקופיה. מעניין אם נלקחו ביופסיות כעת לבחון אם יש דלקת מיקרוסקופית - מה שיכול להשפיע על ההחלטה על משך הטיפול. משך הטיפול נקבע לפי הסימפטומים, היקף המחלה, חומרתה, וההיענות של המטופל... מעבר לכך - משך הטיפול קשור ליכולת נבואית - שאין לי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה