אי ספיקה כבדית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/04/2014 | 03:11 | מאת: אושר

שלום רב, בת 21 וחצי, בהריון ראשון שבוע 29 5, הריון בסיכון ללידה מוקדמת עקב צירים מוקדמים. ב2008 חוויתי אי ספיקת כבד חריפה עד כדי כמעט מועמדות להשתלה אשר חלפה מעצמה וסיבתה אינה ידועה. לפני שבועיים אושפזתי עקב צירים מוקדמים (שבוע 27) ונשלחתי הביתה לשמירת הריון. נאמר לי להתייעץ עם רופא גסטרו אחת לחודש בהמשך ההריון בנוגע לכבד ואף לשאול האם ניתן לקבל זריקה להבשלת ריאות העובר, אך יש לי תור רק בעוד חודשיים. שאלתי היא האם ניתן לקבל את הזריקה או שמא יש חשש לפגיעה חוזרת בכבד? יש לציין כי מאז איספ"כ לא היו תוצאות דם של ת.כבד חריגות ואף באולטרסאונדים לא נמצא ממצא חריג. נקבע לי תור לאולטרסאונד חוזר בעוד כשבוע. תודה מראש

שלום לך אני מבינה שלא ידועה סיבתה של אי ספיקת הכבד בעבר ושנשללה אפשרות של מחלה אוטואימונית (על רקע חיסוני). לכן כעת צריך באמת מעקב צמוד בלבד, כפי שאת עושה. אין מניעה למתן הזריקה להבשלת ריאות העובר. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה