כאב בחזה בזמן בליעה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/04/2014 | 19:18 | מאת: גאסטרו

שלום רב, אני בת 40 וסובלת מזה מספר שנים מצרבות בתקופות מסוימות ובתקופות בעייתיות אני נוטלת אומפרדקס 20 אך לא רצוף. לפני כשבוע וחצי הופיעו כאבים ואי נוחות באזור החזה עליון-מרכז לכיוון השמאל בעיקר בזמן בליעה. רופא משפחה אמר שמדובר בספאזם של הושט, העלה מינון האומפרדקס ל- 40 מ"ג ואמר לי לחזור אליו בעוד חודש אם לא יחול שינוי. בעשרת הימים האחרונים הייתה הקלה אך יש ימים שהכאבים ממש חזקים ולפעמים גם ללא קשר לבליעה. אני לא רואה כיצד אפשר לחכות חודש ימים עם כאבים כאלו ולמעשה מוטרדת מאוד מכך. האם עליי לחזור אליו מיידית? האם יש סיבה לדאגה ועליי לבדוק לעומק את הבעיה? אשמח לחוו"ד. תודה מראש וחג שמח!

21/04/2014 | 21:09 | מאת: ד"ר ויטלי ורז'ביצקי

שלום רב! בראש הראשונה יש לשלול ביעה כלילית כסיבה לכאבים בחזה. יש לגשת לרופא משפחה ללא דחייה להמשך בירור. בברכה,

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה