שימוש בפרוביוטיקה- חשד לגידול במעי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/04/2014 | 08:29 | מאת: רויטל

שלום רב, לסבתי בת ה92 התגלה גידול במעי במהלך בדיקת CT אך מפאת גילה והסיכונים הוחלט לא להמשיך בבירור/ טיפול, יתכן ומדובר בגידול ממאיר. בזמן האחרון ירדה במשקל וסובלת מעצירות. האם מותר לה ליטול פרוביוטיקה במצבה? האם יש פתרונות אחרים שיכולים להקל על מצבה? תודה מראש על ההתייחסות

פרוביוטיקה יכולה לקחת. ניתן לנסות דיאטה דלת שארית ותרופות לעצירות אך אם הגידול גורם לחסימה לא יעזור. תלוי במיקום הגידול, כאשר אין אופציה לניתוח ניתן להכניס סטנט שיאפשר מעבר של צואה התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה