מעי רגיש

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/04/2013 | 03:48 | מאת: אביעד

בן 50 פלוס. מזה כחודשיים עם סימפטומים של מעי רגיש, שהתבטאו בריבוי גזים + ליחה בתחילת יציאה + כאבי בטן. שימוש בפרוביטיקה על בסיס יומי פעמיים ביום בהתחלה ובהמשך פעם ביום וגם שתיית קמומיל / נענע, שיפר מאוד והעלים את הליחה, אך הופיעו לאחר מכן קצת טיפות דם על הנייר בניגוב במקום הליחה. בבדיקת פרוקטולוג קולונסקופיה קצרה לא היו ממצאים. בהתייעצות עם רופא המשפחה, טרם ביצעתי קולונוסקופיה ארוכה כדי לא לעשות סתם. האם הדימום המועט עשוי להיות טבעי בהקשר למעי הרגיש ומה אפשר / כדאי לשקול לבדוק / לעשות למנוע. בדיקת הליקובקטר בוצעה בעבר ויצאה שלילית. נמנע ממילא מחלב ומוצריו, קפה, יין, ומאכלים חריפים, כאורח חיים. תודה.

דימום רקטלי מחייב השלמת קולונוסקופיה מלאה. השלמת / הרחבת הבירור בהתאם לממצאים ולנתוני הרקע. *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה