דלקת אנטרלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/04/2013 | 21:36 | מאת: ירון

ד"ר נכבד שלום רב, אני בן 51 מזה זמן רב שאני סובל מצרבות ומתחושת חנק בזמן האוכל. רופא גסטרו הפנה אותי לבדיקת גסטרוסקופיה. בבדיקה נמצאו הממצאים שלהלן: ושט תקין לכל אורכו קיבה: דלקת בעיקר אנטרלית נלקחה ביופסיה תריסריון: בצל התריסריון וחלקו השני תקינים שאלתי היא מה זו דלקת אנטרלית ? האם היא גורמת לצרבת ולחנק ? מה הם דרכי הטיפול ? בברכה, ירון

דלקת אנטרלית הינה דלקת של חלק מהקיבה ("החלק שקרוב לשוער שהינו המעבר מהקיבה לתרסריון"). לנ"ל סיבות רבות. יש חשיבות ניכרת למראה האנדוסקופי. תשובת הביופסיה עשויה לתרום מידע חיוני. החלטה על המשך בירור / טיפול בהתאם לנ"ל ולנתוני הרקע. יש להשלים בירור מסודר. *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה