קרוהן ושיגלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/04/2013 | 12:26 | מאת: מתן

שלום וברכה, האם קיים קשר כלשהו בין חיידק השיגלה לבין התפרצות קרוהן? האם יש ספרות רפואית המדברת על קשר אפילו עקיף בין 2 אלו? אשמח לכל תגובה, תודה ובשורות טובות, מתן.

האבחנה המבדלת (האפשרויות השונות אשר נלקחות בחשבון כגורם לתמונה הקלינית) של מחלת שלשול וכו קיימים בין היתר גורמים חיידקיים ומחלת מעי דלקתית. לעיתים בחולה אשר ידועה אצלו אבחנה של מחלת מעי דלקתית החמרה עלולה להיגרם כתוצאה מזיהום חיידקי חד. *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה