שלשולים אצל תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/04/2013 | 12:55 | מאת: דפנה

בני בן שנה, משלשל כבר שלושה וחצי שבועות. לא יותר מחמש פעמים ביום.בהתחלה התחיל כשלשול מיימי וחומצי (גם מוציא שיניים תוך כדי), אח"כ עבר כמה שלבים של צואה משחתית, רכה, יומיים נורמלית ושוב שלשול. ביומיים האחרונים צואה רכה מאוד מאוד, צהובה ועם ריח רע במיוחד. ראינו רופא מספר פעמים בתקופה, בתחילה חשד בוירוס משלא עבר עשינו בדיקת צואה שיצאה תקינה (אין פרזיטים, אין תולעים, אין ג'יארדיה ושיגלה ותרבית תקינה). כרגע אנחנו מאתמול בתפריט ללא לקטוז, בנתיים שלשל אתמול והיום ללא שינוי. הרופא הציע כי אם לא יעבור תוך יומיים עם תפריט דל לקטוז שננסה סשן של אנטיביוטיקה כי אולי יש צמיחת יתר של חיידקים במעי. האם נשמע הגיוני? מה ההמלצה לשלב הבא?

מומלץ לפנות לרופא הילדים / גסטרו ילדים *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה