יציאות צפות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/04/2013 | 11:22 | מאת: י'

שלום רב, בן 37, היסטוריה של צרבות, כאבי בטן עליונה ושלשול\עצירות לפרקים (ה. פילורי הוכחד, בליעת בריום לפני שנתיים תקינה, גסטרוסקופיה לפני שנה הראתה בקע סרעפתי קטן, גסטריטיס כרוני שטחי קל בביופסיה + ארוזיה ב-GEJ, אולטראסאונד דרכי עיכול עליונות תקין, בדיקות דם לפני כחודשיים תקינות). נשלל בעבר צליאק. טופלתי בשנה האחרונה בלנטון (פעם ביום) ולפני כחודש וחצי החלטתי לנסות להפסיק באמצעות שינוי (די קיצוני) בתזונה: הורדה משמעותית של אוכל שמן, מוצרי חלב ופחמימות. מאז: 1. הפסיקו רוב כאבי הבטן (עדיין קיימים לפרקים, אך בעצמה נמוכה יותר). 2. כמעט ואין צרבות (אני מניח שעקב שינוי התזונה). 3. ירידת משקל משמעותית (כ-6 ק"ג בחודש וחצי). בסה"כ ההרגשה הכללית טובה בצורה משמעותית, אך שמתי לב שבשלושת השבועות האחרונים היציאות כמעט תמיד צפות. אני זוכר פרקי זמן בחיים בהם זה היה כך, אך לא בצורה כזו עקבית... האם לדעתך עניין היציאות מחייב בירור נוסף? האם כדאי לבקש מרופא המשפחה לבצע בדיקת שומנים בצואה? האם יש להיות מוטרד מהירידה במשקל (למרות שינוי התזונה)? תודה מראש על עצתך, י'

יציאות צפות, סיפור של שלשול וירידה במשקל מחייבים התייחסות. מומלץ לפנות לרופא המשפחה אשר בהתאם לנתוני הרקע ינחה אותך לגבי המשך הבירור / טיפול. *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה