טיפול בכבד - הפטיטיס סי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/04/2013 | 18:16 | מאת: דנה שם בדוי

שלום, בת 30 מטופלת בפגאינטרפרון 2 אלפא 180 מג אחת לשבוע וריבאבירין 800מג יומי, סובלת מתופעות לוואי המקשות את האכילה והתפקוד היומיומי ומכאבים כרוניים בגב תחתון וירך/רגל עוד טרם הטיפול. מצאתי כי גראס עזר לי להתמודד עם רוב הכאבים ולהמשיך לתפקד טרם התחלת הטיפול בכבד, האם כעת במהלך הטיפול שמקבלת יפריע הגראס למהלכו או יכולה להיווצר בעיתיות בעיניין? לתשובתכם אודה כיוון שסובלת עדיין מאותם הכאבים אך משכחי הכאבים הניתנים כגון אופטלגין אינם עוזרים מעדיפה להמעיט בכדורים בכללי, ומתחילת הטיפול גם הכאבים בגב ובירך התחזקו רק שכעת פוחדת לשלב את הגראס שעזר לי עד כה. לדעתכם בעיניין אודה,

מומלץ לפנות לרופא הכבד (הפטולוג) אשר מטפל בך. *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

09/04/2013 | 10:33 | מאת: דנה שם בדוי

תודה על המענה והתייחסותך הרצינית, השאלה נבעה מתוך מבוכה לפתוח זאת בפניי המטפל הישיר לא מתוך כוונה לקבל תשובה חווד אלא לייצר את הביטחון להתייעצות והאם יש טעם בכלל לפתוח נושא הנל, אם תוכל לציין את דעתך אשמח אך מבינה את תשובתך. תודה ויום טוב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה