מעי לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/04/2013 | 11:48 | מאת: דניאל

שלום, אני כחצי שנה אחרי ניתוח כריתת רחם שהסתבך, 24 שעות לאחר הניתוח דיממתי לתוך הבטן 3 ליטר דם ונכנסתי לניתוח חירום נוסף. אני בעלת קרישיות יתר (אחרי PE, ן4 DVT) מטופלת בקלקסן, תת פעילות בלוטת התריס, כולסטרול גבוה מטופלת תרופתית) מאז הניתוח סובלת מבעיה במערכת העיקול, תחילה כל מה שאכלתי גרם לי לניפוח איומה בבטן וכאבי תופת ומאז אני נמנעת מאכילת פחממות, אוכלת מעט מאוד בעיקר ירקות וגבינה. אם אני אוכלת ארוחה גדולה מידי כואב לי הצלעות וקשה לי לנשום.אין לי פעילות מעי ללא תרופות, הצרבות גומרות אותי ואני מקיאה מהר יחסית. אני במשקל נמוך 44 ק"ג 1.60. בצעתי MRE שהדגים עיהוי דופן של העקומה הגדולה של הקיבה.מה המשמעות? בביקור אצל רופא גסטרו נאמר לי כי קרוב לוודאי בשל הדימום יש הדבקויות וכי לאור מה שהיה בניתוח אין כל כוונה לנתח אותי בשנית. השאלה מה לעושת ו/או מה ניתן לעשות אני ממש סובלת.

02/04/2013 | 19:54 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג המטפל / רופא המשפחה במקרה שלך קשה לתת מענה ללא בדיקה *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה