שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/03/2013 | 16:02 | מאת: יעלה

שלום, לפני כשבועיים החליפה לי רופאת הגסטרו את התרופה פמוטידין 40 מ"ג בנקסיום 20 מ"ג (כיוון שעדיין היו לי צרבות). בנוסף לכך האנדוקרינולוגית הוסיפה לי תוסף "חומצה פולית". מספר ימים לאחר מכן חלה עלייה משמעותית בלחץ הדם שלי, והיה לי בלילה לחץ דם של 200/100 ודופק 75. עקב אירוע זה, חזרתי לטיפול התרופתי שהיה לי לפני השינוי, כלומר חזרתי לפמוטידין והפסקתי את החומצה הפולית. כעת אני שוקלת לחזור ולנסות את התרופה נקסיום שהגסטרו רשמה לי במקום הפמוטידין. ברצוני לשאול: 1. האם עליית הלחץ דם נבעה מהתרופה נקסיום או מהתרופה חומצה פולית? 2. האם כדאי לשנות את התרופה פמוטידין וליטול במקומה נקסיום? 3. יש לציין שיש לי גם עצירות חזקה, האם זה בגלל שאני נוטלת את הפמוטידין או שזו תופעה של פסח? מה לעשות כשיש לי עצירות? אודה לתשובה, בברכה, יעלה

31/03/2013 | 09:18 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

נקסיום לא גורם לעלית ל.ד לגבי החלטה תרופתית פמוטידין או נקסיום וגם לגבי עצירות להתייעץ עם רופא המטפל *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה