תוצאות בדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/09/2012 | 11:14 | מאת: נירו

התוצאות שקיבלתי היום שהיה לי פוליפ בגודל 1.5 ס"מ שהוסר ותוצאות הביופסיה כלהלן tubulovillous adenoma with epithelial misplacement and focal high grade dysplasia completly excised הרופא שולח אותי לבדיקה גנטית מה משמעות הבדיקה?האם הגידול ממאיר או ש"היה בדרך" ? מה עלי לעשות הלאה?האם יש צורך בתרופות?בבדיקה קולונוסקופיה נוספת בקרוב? הרופא אמר שצריך בדיקה בעוד שנה מה הסיכון שלא הכל הוצא?

בפנייתך חסרים פרטים אשר מקשים על מתן התייחסות מקצועית, מה גם שלא ניתן לתת חוו"ד פרטנית בנושאים רגישים אלו דרך מדיה זו. רצוי לפנות ולברר פרטים אלו עם הרופא שהפנה אותך לבדיקות הנ"ל. * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

09/09/2012 | 11:08 | מאת: נירו

ד"ר שלום הוספתי את בדיקת הביופסיה ושאלתי היתה על תוצאות הביופסיה ולכן לא ברור לי מה חסר כאן? מעבר לכך נכון שהנושא רגיש אך בשביל זה יש את הפורומים הנ"ל על מנת להתייעץ ולשתף וללמוד מכך מעבר לכך אני בן 43 בריא לאבי נמצאו כ15 פוליפים לא סרטניים במעי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה