צואה רכה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/09/2012 | 07:13 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 37, בריאה בד"כ. בחודש וחצי-חודשיים האחרונים היציאות שלי קצת השתנו. הצואה הפכה לרכה יותר, לפעמים בצבע חום בהיר מהרגיל, ולפעמים בצבע רגיל. והיא כמעט תמיד צפה. יש לי גם קצת יותר גזים, ולפעמים אחרי מתן צואה, אני מרגישה צורך לעוד, ולא יוצא כלום (אני מתנצלת על התיאורים). זה עובר כעבור רבע שעה, חצי שעה. חוץ מזה אין לי כאבי בטן או אי נוחות או משהו כזה. לפעמים יש לי הרבה צואה בפעם אחת. והתדירות היא פעם ביום-יומיים. הלכתי לעשות בדיקות דם וצואה, ושתי הבדיקות היו תקינות. רופא המשפחה אמר לי לעזוב את זה. אבל אני ממש מודאגת. האם להמשיך בירור? קראתי באינטרנט שצואה צפה או בהירה היא צואה שומנית. זה מדאיג אותי. בנוסף - יש לי אבנים מעטות בכיס המרה. עשיתי לפני כחודש אולטרסאונד מתוך רצון לעשות ניתוח, אבל היו ממש מעט, שתיים שלוש אבנים קטנטנות שהצליחו לראות. ועכשיו אני מתלבטת אם לעשות את הניתוח או לא. בעבר היו לי כאבים של כיס מרה, אבל כבר כחצי שנה אין לי. האם תוכל לייעץ לי באשר לשתי הבעיות? תודה מראש.

04/09/2012 | 15:53 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

שינוי בפעולת מעיים מחייב בירור פני למרפאת גסטרו בקופה * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה