קונטרולוק 20 מג

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/08/2012 | 23:10 | מאת: סמי

שלום רב, אני בן 79.אני נוטל זה כמה שנים פמוטידין 40מג טבליה אחת ליום כי יש לי ריפלוקס קל לפי הגדרתי כי הוא מתבטא רק בצורך של יריקה אחת או שתיים אחרי אכילת מאכל כלשהו וגם למניעת נזקים פוטנציאליים ממיקרופירין 100מג שאני נוטל טבליה אחת ליום. כעת רופאת המשפחה החליפה ליאת הפמוטידין בקונטרולוק 20 כי זאת תרופה יותר טובה אבל אניהתעניינתי על התרופה בפורום רוקחות שלכם והתברר לי שהתרופה פועלת במנגנון שונה מהפמוטידין ויש לה תופעות לואי לא פשוטות ודורשת מעקב כיבשמוש ממושך היא גורמת לשברים בעצמות וגם לחוסר מגנזיום ויש צורר לבצע מדי תקופה מסויימת בדיקות לקיבה ולושט. מאחר ואני לא כל כך שקט לגבי נטילת התרופה והרופאה שלי בחופש עד לאחר החג אודה לכם אם תגידו לי האם אפשר ליטול הקונטרולוק20מג ללא שום חשש וכי הדברים הם לא חמורים כפי שנראה לי. תודה על תשובתכם בהקדם

התרופה בסך הכל בטוחה. ניתן ליטול את הטיפול. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה