ריפלוקס וצרבת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/08/2012 | 22:15 | מאת: שי

ד"ר שלום רב מזה כחצי שני אני סובל מצרבות וריפלוקס ושטי שבעבר גרמו לי לפצעים על מיתרי הקול כאשר הריפלוקס קרה בזמן השינה, לאחר בדיקת PH ולחצים רשמה לי הרופאה כדור בשם קונטרולוק 20 מ"ג ליום ואמרה לי להקפיד על דיאטה( לא לצרוך מאכליםמטוגנים, שמנוניים, עגבניות, מיצי הדר וקפאין) הכדור עוזר לי ונקטין את התקפי הריפלוקס, אך בחודשים האחרונים החלו לי כאבים בלסת שהתלוו לקליקים בזמן פתיחת הפה וקושי בפתיחת הפה (ככל הנראה מחריקת שיניים בשינה), היום הייתי אצל רופאת פה ולסת שרשמה לי כדור בשם רוקסט פלוס פעמיים ביום למשך שבוע, ראיתי שבכל קפליה יש כמות של 50 מ"ג קפאין ואני מתלבט אם לקחת את זה, למרות שאני סובל מכאבים בלסת אני לא רוצה שהריפלוקס יתגבר ויגרום לי שום לפצעים במיתרי הקול (גרנולומה) שבינתיים עברו האם כמות כזו של קפאין (50 מ"ג פעמיים ביום) בצורה של כדור יכולה להזיק גם אם אני מטופל בקונטרולוק? האם אפשר לקחת את הכדור יחד עם כדורי טאמס כדי להפחית את החומציות? והאם התופעה שקיימת אצלי GERD היא כרונית או שחולפת (זה נמשך קרוב לשנה כבר..)? אודה מאוד להתייחסותך לבעייתי אשר מפריעה לי רבות בחיי היום יום

קפאין יכול להגביר רפלוקס. ישנם תרופות אחרות לכאב. לא חייב לקחת רוקסט. מכיון שקונטרולוג עזר לך אין צורך בתרופה נוספת. האם רפלוקס הפיך? תלוי בסיבה. לדוגמה בקע סרעפתי היא בעיה אנטומית קבועה הגורמת לרפלוקס. תרופה המשפיעה על סוגר הושט התחתון וגורמת לרפלוקס היא בעיה הפיכה וכו. * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה