ריר ודם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/08/2012 | 19:52 | מאת: א

שלום, מזה שנה הופעת ריר בצורה, שקוף,לבן, צהבהב שמופיע על הצואה, בניגוב או בפני עצמו. כשמופיע לבד, מופיע לרוב בפעם הבאה שאבקר בשירותים לאחר שכבר עשיתי את היציאה ואז הוא מחליק החוצה מפי הטבעת לאסלה לבדו. לפני שנה נצפו מעט פסי דם בריר, לא בצואה עצמה, רופאת משפחה איבחנה טחור חיצוני ותרביות וטפילים יצאו תקין. יש לציין כי בדיקת הטפילים נערכה פעם אחת ולא שלושה ימים עוקבים. מאז כשנה, לא ראיתי סימני דם בצואה ולא בריר אך לאחרונה הם חזרו. הדבר מופיע העיקר לאחר יציאה גדושה ורכה אך לא שלשולית, שגורמת להליכה די דחופה לשירותים. הדימום הצפה פעמים בודדות אך הריר הרבה יותר. בדיקות דם תקינות. בוצעה רקטוסקופיה 20 ס"מ תקינה, למעט טחורים דרגה 2. הכנה בוצעה עם 2 חוקנים, לאחר החוקן יציאה רגילה ואז בפעם הבאה שהלכתי לשירותים יצא ריר בכמות גדולה מהרגיל וגם מעין רשת של פסי דם. בנוסף במהלך יציאה אני מרגישה לעיתים גוש המתבלט החוצה. אני מאוד מצודאגת וחרדה, הופניתי לקולונוסקופיה. האם יש מנוס מקולונוסקופםיה ובחירה באמצעי אבחון אחר קודם? מה זה יכול להיות?? גידול? באופן כללי מרגישה טוב, ללא סיטוריה של מחלות מעי או גידולים במשפחה, בת 22. תודה מראש

20/08/2012 | 15:45 | מאת: פרופ פיירמן

עליך לעבור קולונוסקופיה * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה