כיס מרה מכווץ

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/08/2012 | 09:41 | מאת: ענת

שלום וברכה. בת 34, מזה כשנה סובלת מכאבי בטן עליונה באמצע חריף, לעיתים מקרין לגב. הכאבים מופיעים לסירוגין. הופנתי לבדיקת us בטן- להוציא כיס מרה מכווץ, הכל תקין. (הבדיקה נעשתה בצום ממושך פעמיים). בהתקף האחרון הגעתי למיון בקפלן, נעשה צילום בטן וחזה שהיה תקין. בדיקות דם כולל תפקודי כבד - תקין. אני ללא איכות חיים מזה כשנה, נורא חוששת מהממצא של "כיס מרה מכווץ", נמנעת מלצאת לטיולים מחשש להתקף נוסף. היסטוריה רפואית: שני ניתוחי אגן (לפרסקופיה) עקב אנדמטריוזיס. למה יש לי כיס מרה מכווץ???? זה מסוכן מאוד????? עברתי גם בדיקת גסטרוסקופיה והיא תקינה. האם יש צורך לחזור על הקולונוסקופיה שבוצעה לפני 4 שנים???? ענת

20/08/2012 | 15:40 | מאת: פרופ פיירמן

כיס מרה מכווץ איננו מהווה סכנה לאור מתלונתיך ובדיקות הרבות על* התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופאיך לפנות ליעוץ מסודר לגסטרואנטרולוג בכיר לחוות דעה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה