תוצאות CT בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/08/2012 | 09:05 | מאת: yossi

רופא הגסטרו שלי הפנה אותי ל CT כחלק מבירור חוסר ויטמין B12. להלן תשובות מודגשות של הפיענוח: 1. באילאום סופי דופן מעט מעובה עד 3 מ"מ ורירית היפרדנסית. מס' בלוטות לימפה בודדות זעירות עד 5 מ"מ ב RLQ, ללא הסננת שומן או נוזל בסמוך. שאר פיתולי מעי הדק-ללא סטיות. 2. ברטרופריטונאום אחורי מימין בגובה של כליות מודגם תהליך היקפי ציסטי 5*3.5 ס"מ עם תוכן נוזלי אחיד, עם מוקדים היפרדנסיים זעירים בודדים בדופן-כלי דם ?היסתיידות? התהליך לוחץ קלות על פאראקונל פסציה. מעל התהליך הנ"ל מודגם מיקוד רקמתי הקפי זעיר 4 מ"מ, טיבו אינו ברור-ציסטה פוסטטראומתית? פוסטאינפלמטורית ? אחר? להמשך בירור. קצת מודאג בגלל שאינני מבין את המושגים ומשמעותם. התור שלי לגסטרו המטפל בעוד כחודש. אשמח להתייחסותכם.

האיליאום הסופי הינו החלק של המעי הדק שמתחבר למעי הגס. בכל מקרה רצוי לראות את הממצאים בצורה מסודרת (מניח שברשותך דיסק של הבדיקה) ולהמשיך בירור בהתאם לנתוני הרקע האחרים וכפי שהומלץ בגוף התשובה. מומלץ לפנות לרופא המטפל אשר בטוחני כי יסייע בידך. * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה