ירידה בהמוגלובין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/08/2012 | 19:49 | מאת: א.ר

שלום, אימי בת 60, בריאה בדר"כ. מטופלת במיקרופירין 75 וסימוביל 40 מ"ג. לפני 3 חודשים ההמוגלובין היה 12.7 והיום היה 11.7. בבדיקות לפני 3 חודשים רמות ההמוגלובין הוא 13. פריטין, טרנספרין, ברזל, B12, ח.פולית תקינים. ההמטוקריט תקין. שאר ספירת הדם תקינה כולל MCV, MCH, MCHC. האם בירידה של יחידה אחת בהמוגלובין יש צורך לבצע קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה? (קולנו' ביצעה לפני 3 שנים והיתה תקינה). תודה רבה.

02/08/2012 | 21:38 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

סיבות רבות לאנמיה ולא כולם קשורים למערכת העיכול בפירוט מדווח סיבת אנמיה לא מחוסר ברזל ולכן יש להתייעץ עם המטולוג * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה