ציליאק שקט???

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/08/2012 | 09:01 | מאת: אמא מודאגת ומבולבלת

בתי בת שלוש עשתה בדיקות דם לציליאק בגלל כאבי בטן לסירוגין ללא ירידה במשקל. קיבה רכה ללא שלשול. המוגלובין ומחסני ברזל תקינים. בדיקת דם ראשונה יצא נוגדנים מעט מוגברים אבל עדיין בטווח הנורמה של המעבדה ואנדומיזיל גבולי 1:2.5 בגלל שהתוצאה הגיעה יחסית באיחור אחרי 12 יום רופאת הילדים החליטה לשלוח שוב לבדיקת דם שעכשיו יצא אנדומיזיל 1:5 וסקר ציליאק 89 והנוגדן השלישי חיובי 21 . רופא גסטרו ילדים טען שלא הגיוני שהתשובות יהיו שונות כל כך בהפרש של שבוע וששינויים כאלה הם רק אחרי שינוי תזונה של חודשים ולכן החליט להמתין עם הביופסיה ולעקוב.. לחזור על בדיקת הדם עוד כמה חודשים והלחליט. לטענתו גם בגלל שהממצאים הקלינים תקינים וההמוגלובין ותפקודי כבד תקין אז חבל להרדים אותה שלא לצורך. אשמח לשמוע מה דעתך המקצועית בעניין?

02/08/2012 | 21:36 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

רופא גסטרו ילדים צודק * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה