כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

31/07/2012 | 22:30 | מאת: גילי

מזה כמה חודשים אני עם תחושת אי נוחות בבטן ועצירויות. בחודש האחרון תחושת האי נוחות התגברה כאשר לעתים יש תחושה של דקירות או כאב עמום חזק שמפסיק לאחר זמן מה. יש גם בחילות, אני אוכלת הרבה פחות מבעבר ומתחילה לראות ירידה במשקל. בנוסף אני חשה מעט הכבדה בנשימה, עייפות ומותשות גדולה עד כדי השפעה על התפקוד (כרגע אני נחה בבית תוך סיכון מקום העבודה שלי). בדיקת אולטראסאונד ובדיקות דם לתפקודי איברי הבטן יצאו תקינות. מבחן נשיפה יצא חיובי ומזה שבוע אני לוקחת אנטיביוטיקה להכחדת הליקובקטר פילורי. שאלותי היא: 1.האם עלי לחכות לראות אם הכאבים יעברו עד סיום הטיפול האנטיביוטי או שבינתיים ניתן לבצע בירורים נוספים כמו גסטרוס קופיה? אני חוששת כי הבעיה יותר חמורה ומעוניינת לטפל בה בהקדם. אם אחכה הרי שעלי לחכות כשלושה שבועות עד סיום הטיפול האנטיביוטי ולאחר מכן שבועיים עד לקבלת תוצאות מבחן הנשיפה. 2. איזה קשר יכול להיות בין הההכבדה בנשימה לכאבי הבטן? תודה רבה על הייעוץ והעזרה!

01/08/2012 | 07:50 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

זוהה זיהום חיידקי , מן הראוי לתת לטיפול להכחדה החיידק את הזמן יחד עם זאת את מתארת שאת נאלצת להשאר בבית וקשה דרך הפורום להעריך את חומרה ולכן יש מקום לבדיקה חוזרת ע"י רופא מומחה.אין קשר בין חיידק לבעיות נשימתיות * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה