ציליאק???

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/07/2012 | 12:43 | מאת: אמא מודאגת מאודדדדד

שלום רב, בתי בת שנתיים ושומנה חודשים, ילדה אלרגית למספר רב של מזונות בין היתר חלב, בוטנים, שומשום וביצים לאחרונה עשינו לה בדיקת דם לשלול ציליאק כי התלוננה מדי פעם על כאבי בטן, הבטן לא נפוחה, אין שללושים, אין חוסר תיאבון ואין ירידה במשקל. היא שוקלת 15 קילו על 93 ס"מ. בבדיקות ציליאק יצאו התוצאות הבאות: CELIAC SCREEN - 30.06 - (ערכי נורמה 0-40) TRANSGLUTAMINASE_IgA - 6.62 (ערכי נורמה 0.7.5) ENDOMYSIAL Ab - Bord. 1:2.5 האם לדעתך יש צורך בביצוע ביופסיה? האם למרות שזה בתחום הנורמה יש חשש לציליאק?

31/07/2012 | 10:53 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

אין צורך בביופסיה * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

31/07/2012 | 12:45 | מאת: אמא מודאגת

התשובה שלך שאין צורך בביופסיה משמעותה שלא מדובר בציליאק? הסיבה שאני חוששת היא משום שלמרות שזה בטווח הנורמה הנוגדנים עדיין נחשבים מוגברים. האם לאור תוצאות אלו מדובר על מחלה פטנציאלית? כיצד ממשיכים מפה?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה