בטן נפוחה - רגישות לגלוטן?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/07/2012 | 19:45 | מאת: ספיר

אני בת 16, גובה 1.67, משקל 52 ק"ג. בשנתיים האחרונות הבטן שלי נפוחה מאוד מאוד - לפעמים רק מהצהריים עד הערב, ולפעמים כל היום. אני אוכלת בריא, הרבה פירות וירקות וכמעט בלי ממתקים, ועושה פעילות גופנית. לא סובלת מעצירות, ואין לי כאבים. הלכתי לבדיקת דם ולאולטרה-סאונד בטן והכל נמצא תקין. בזמן האחרון שמתי לב שכשאני לא אוכלת מוצרים שעשויים מקמח (לדוגמא לחם, פסטה וכו') הבטן לא מתנפחת, וכשאני חוזרת לאכול אותם היא כן. יש סיכוי שיש לי רגישות לגלוטן? איך ניתן לאבחן אותה?

יש סיכוי. ניתן לבצע בדיקת דם לנוגדנים. צריך לשלול גם סיבות אחרות כמו אי סבילות לסוכר חלב. * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה