צליאק ו- DGP

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/07/2012 | 10:05 | מאת: אילן

שלום רב עשיתי בדיקות דם לצליאק: CELIC SCREEN 65.5 TRANGLUTAMINASE-IGA 0.20 ENDOMYSIAL - NEGETIVE DGP-35 (נורמה 0-20) האם אני חולה צליאק?מקריאה באנטרנט הבנתי שהנוגדנים DGP אינם סגוליים לצליאק ולכן עושים את הנוגדנים TTG האופיינים לצליאק אם הדבר נכון ואין צליאק למה הנוגדנים הללו עולים בגוף בעקבות מה? בכבוד רב אילן

לנוגדנים מסוג dgp יכולת ניבוי שלילית גבוה . כלומר כאשר שליליים אז אין צליאק אך יכולת ניבוי חיובית נמוכה . כלומר כאשר חיוביים יכול להיות מצב שאין צליאק ואז מבצעים את שאר הנוגדנים. לפי הבדיקות שלך הסיכוי לצליאק נמוך. * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

02/08/2012 | 00:41 | מאת: אילן

להיות שזה פירצת דרך ךלמחלת הצליאק בעתיד או שלעיתים נוגדנים מסוג DGP יכולים לעלות גם בבן אדם בריא שאין לו צליאק???. בכבוד רב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה