CT בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/07/2012 | 22:38 | מאת: ברכה

שלום, אמי בת ה-89 סובלת לאחרונה מכאבי בטן. הכאבים בכל הבטן אך בלחיצה היא מרגישה את הכאב בצד שמאל. היא נאלצת לחלק את ארוחת הצהריים לשתי מנות כי היא מרגישה מהר מאוד שהיא מלאה. בהתחלה קיבלה קל-בטן, אחר-כך אנציפלמד ומשלא השתפר מצבה עשתה אולטרסאונד שיצא תקין לחלוטין. כעת קיבלה הפניה ל-CT בטן. להלן שאלותי: 1. האם CT לא עלול להזיק לאדם חלש בגילה יותר מאשר לאדם צעיר? 2. במקרה וסיבת הכאב בקיבה, האם CT הוא הבדיקה המתאימה ביותר? תודה.

23/07/2012 | 09:22 | מאת: פרופ פיירמן

לפני CT עליה חהבדק ע"י רופא ולבצע בדיקות מעבדה מותר לבצע CT גם בגילה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה