האם זה תקין שיש חודש ללא ביוץ באופן חד פעמי?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

02/12/2016 | 20:18 | מאת: אחת

שלום רב, לרוב מקבלת מחזור כל 35 יום ומבייצת ביום ה21 (תמיד מבייצת על פי ערכות הביוץ) החודש בדקתי מהיום ה10 ועד היום ה31 ולא נמצא ביוץ בוודאות( בדקתי בוקר וערב) ועכשיו בשירותים אחרי 33 יום ראיתי דימום חום חלש שמרמז על דימום שונה מהרגיל( לרוב אדום) רציתי לדעת האם זה תקין שקורה חודש חד פעמי ללא ביוץ כאשר מדובר באישה בת 32 ושלא נטלה גלולות אף פעם..? מה הסיבה שזה קורה? ( עברתי הפלה טיבעית ללא גרידה או כדורים לפני 3 חודשים ומאז כבר בייצתי וקיבלתי 2 מחזורים רגילים) ושאלה נוספת אני בודקת ביוץ במטרה להכנס להריון.... האם הדימום עכשיו שזה דימום של מחזור לא מבייץ נחשב בספירה כיום ה1 כמו במחזור רגיל? האם צפוי להיות ביוץ ביום הרגיל אצלי או שלמעשה בגלל שמדובר במחזור שקשור לירידת הורומונים ולא לנפילה של ביצית אז למעשה אני יכולה לבייץ בכל יום נתון?

03/12/2016 | 13:10 | מאת: פרופ' דב פלדברג

שלום רב, למרות שהערכות הביתיות לא הדגימו ביוץ החודש ומאחר והדימום גם הקדים וגם חלש מהרגיל, אני ממליץ בחום לבצע בדיקת בטא בדם להריון. זאת בייחוד לאור ההפלות המוקדמות שהיו לך בעבר. אז אפשר יהיה להתיחס לכל שאר שאלותייך. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

03/12/2016 | 14:22 | מאת: אחת

החודש לא בייצתי לכן לא מבינה למה לשלוח אותי לבדיקת דם או ולהכניס לי לראש שאולי עברתי שוב הפלה.... במיוחד שאני חוזרת ואומרת שהחודש לא בייצתי בדקתי מהיום ה10 למחזור עד היום ה31 פעמיים ביום בוקר וערב עם שתן מרוכז....

מנהל פורום טיפולי פוריות