בדיקות דם אחרי פרוברה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

28/02/2015 | 23:11 | מאת: אילה

שלום, אני סובלת מאל ווסת משנית מזה שנים רבות, עד כה טופלתי בגלולות. ב-5 החודשים האחרונים הפסקתי את הטיפול בגלולות מתוך תקווה להכנס להיריון, אבל לדאבוני המחזור החודשי טרם הופיע. ברקע - שחלות פוליציסטיות ונשאות ל-CAH. בהמלצת רופא פריון נטלתי כדורי פרוברה למשל 5 ימים, ובתום 5 ימים ממועד סיום הכדורים קיבלתי מחזור. ביום השני למחזור ביצעתי בדיקות דם, אלו הן התוצאות שקיבלתי בינתיים: TSH 2.23 PROLACTIN 231 LH 22 FSH 5.3 ESTRADIOL 169 TESTOSTERONE TOTAL 1.8 DHEA-S 0.77 אוסיף שאני מטופלת במקביל גם בדקסמתזון (0.25). האם אפשר לגבש איזשהי תמונה לגבי מצב הפוריות שלי על סמך תוצאות אלה? תודה מראש.

03/03/2015 | 10:26 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לאילה שלום רב, לפי הפרופיל ההורמונלי ורמת ה-FSH עושה רושם שהרזרבה השחלתית שלך אכן טובה. לא ברור לי ה-LH הגבוה. האם בצעת את הבדיקות ביום 3-5 של המחזור? אם כן, יכול להיות וזה חלק מהתסמונת הפוליציסית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

מנהל פורום טיפולי פוריות