דימומים רבים על אף טיפולי פוריות ותמיכה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

29/07/2014 | 10:55 | מאת: חסוי

שלום רב, אישתי בת 29. פנינו לרופא פוריות בעקבות דימומים לפני מחזור של אישתי. אישתי הפסיקה עם הגלולות לפני בערך שנה, ועדיין המחזור שלה אינו סדיר, כלומר קיימים תמיד דימומים שאינם בזמן המחזור. בד"כ מופיעים כתמים כשבוע לפני המחזור, למשך שבוע, ורק לאחר מכן מופיע המחזור עצמו. לעיתים, מופיעים גם דימומים לאחר סיום המחזור. אישתי ביצעה בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית, בדיקת פאפ ובדיקת קולפוסקופיה. כל הבדיקות תקינות. לפני ביוץ אישתי מבצעת מעקב זקיקים, וגם הוא תקין. כאשר הייתי איתה במעקב זקיקים נאמר לנו שגם הרירית במצב ובעובי תקין (עשינו מעקב זקיקים בכמה ביוצים במשך כמה חודשים - תמיד תקין). התחלנו טיפול IVF. אישתי עשתה שבוע שבעבר שאיבה, והחזרה לפני 4 ימים. לפני יומיים היו לה הכתמות, והיום (4 ימים אחרי החזרה) ממש דימום של דם אדום טרי שטיפטף כשהיא הכניסה את האנדומטרין. פנינו למיון נשים, ונאמר לנו שהדימום מגיע מתוך מהרחם (ולא מצוואר הרחם). אישתי מקבלת תמיכה אבסולטית של זריקות פרוגסטרון ריטרד, נרות אנדומטרין, פרוגינובה ועוד. בדיקת הדם וההורמונים שלה מצויונות נכון לאתמול פרוגסטרון, אסטרדיול ו LH תקין ומצוין (כך אמר הרופא). לדעת הרופא, אין סיכוי שזה מחזור. מה יכול לגרום לדימומים הרבים הללו? יש משהו שאנחנו או הרופאים מפספסים? משהו שלא בדקנו? משהו נדיר? אנו נואשים ולא מבינים מה יכול לגרום לדימום?

29/07/2014 | 20:36 | מאת: פרופ' דב פלדברג

שלום רב, מתוך הנתונים שמסרת קשה מאוד לקבוע את סיבת הדימומים אצל רעייתך. לדעתי עברתם את מרבית הבדיקות שנמצאו תקינות, אך אם תרצו להכנס לעובי הקורה ולערוך בדיקות נוספות אשמח לפגוש אתכם במרפאתי עם כל המסמכים הרפואיים, לבדוק את רעייתך ולנסות לאבחן ולטפל בדימומים הבלתי סדירים (טל' מרפאה 09-9581829 כל יום מ-16:00 אחה"צ). בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

מנהל פורום טיפולי פוריות