בלוטת לימפה נפוחה לתינוקת קטנה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

22/11/2016 | 12:08 | מאת: קלי

ביתי בת חודש וחצי בלבד. הערב גיליתי בלוטת לימפה נפוחה מאחורי אוזן שמאל בלבד.הבלוטה בצורת עיגול ולדעתי גם ניידת. מאחורי אוזן ימין אין כלום. מה זה יכול להיות?? לא הייתה חולה ולא כלום. אין שריטות...אני מבועתת . מה זה יכול להיות?? האם יכול להיות שזה לא מסוכן??

שלום רב, בבלוטת לימפה בגיל כזה, בהנחה שאינה גדלה, ובהנחה שאין לילדה הגדלת בלוטות נוספות, ניתן להסתפק במעקב בלבד. באם חלפו 3 חודשים, יש צורך לבצע בדיקת US של הבלוטה ולהמשיך במעקב הרופא המטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה