כאב בטוסיק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

14/11/2016 | 23:30 | מאת: הדס

שלום רב, בני בן ה4.5 מתעורר פעם בשבוע בבכי וכאב בפי הטבעת; בדקנו היטב ואף באמצעות פנס ולא ראינו סימן לתולעים. כמו כן לא ראינו פיסורה( חיצונית) ממה יכולה להיות סיבת הכאב? חשוב לציין שיציאות סדירות, תודה הדס

שלום רב, הסיבה השכיחה ביותר לכאבים או חוסר נוחות סביב פי הטבעת בשעות הלילה בקרב ילדים הינה תולעים. ניתן לאשש אבחנה זו ע"י משטח צואה לפרזיטים שיבוצע בקופת חולים, או לחילופין פשוט להתחיל טיפול (יש לקבל מרשם מהרופא המטפל). לציין כי התופעה עלולה לשוב עקב הדבקה חוזרת הנובעת מהגיינה ירדה בבית או בגן (יש להקפיד על שטיפת הידיים לאחר השימוש בשירותים)

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה