פה וגפיים חוזר? האם יכול להיות דבר כזה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/06/2016 | 20:22 | מאת: אתי

שלום רב בני בן שנה וחצי ולפני כחודש נדבר בגן בפה וגפיים בצרה קשה, מלא פצעים במקומות שוני םבגוף וחוסר יכולת לאכול ולשתות. ירד במשקל וגם ככה מתחת לאחוזון שלוש והיה חולה פעמים רבות וחסר תאבון. אותו הילד שהביא את המחלה לגן ככל המראה חולה שוב. יומיים רייר מלא ובוכה כשמנסה לאכול ובבדיקת רופא נאמר שזה חשד לפה וגפיים. זה אומר שהבן שלי שהוא מאוד רגיש ונדבק מהר, יכול להדבק שוב? האם לפחות הסיכויים להדבקה פוחתים בפעם שניה או שהמחלה קלה יותר או שיש מחוללים שונים ויתכן ויקבל זאת שוב בצורה קשה? תודה מראש

מחלת הפה והטלפיים נגרמת ע"י וירוס מקבוצת הקוקסקי . זהו וירוס שהגוף אינו יוצר כנגדו חיסון ארוך טווח ולכן חולים בו שוב , כמו שפעת אין זה מעיד על בעיה חיסונית

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה