תינוקת לא רגועה לאחר אוכל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

19/06/2016 | 10:31 | מאת: תמר

היי, הילדה שלי בת חודש וחצי, אוכלת תמ"ל. היא מקשיתה את הגב לאחר ארוחות, מכחכחת המון בגרון ומתפתלת לאחר אוכל אך לא פולטת. יש לה יציאה קשה אחת ביום (ירוקה וקשה, לפעמים גם קצוות חומים יבשים) בהמשך היום יש יציאה רכה (משחתית) וחרדלית. יש פעמים שהיא ממש צורחת כשהיא עושה צרכים. הרופאה אמרה שזה חוסר בשלות של מערכת העיכול ואין מה לעשות, זה יסתדר בסוף ואין ממש דרך להקל עליה. השאלה שלי היא האם יכול להיות שזה ריפלוקס סמוי? במידה וכן, מותר להחליף את הפורמולה לפורמולה סמיכה יותר המיועדת למקרים כאלה? צריך אישור רופא בשביל זה? תודה תמר

זה נשמע ריפלוקס לא סמוי. באם זה מפריע לעלייה במשקל או שאי השקט הינו ממושך אזי מתן טיפול יכול להועיל טיפול ראשוני הינו כלכלה סמיכה , או תכשירים המסמיכים את המזון במידה ולא חולף ניתן לתת תכשירים סותרי חומצה אשר עשויים להועיל . התאור של הקשתת הגוף מאפיינים רפלוקס.

28/06/2016 | 03:47 | מאת: תמר

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה