קריפטציות צפצופים - בת שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

24/04/2016 | 18:31 | מאת: אירוס

בתי בת השנתיים אושפזה עקב נשמת (60 נשימות לדקה) המלווה בחום גבוה, פריחה בידיים, ואובחנה כסובלת מברונכוליטיס חריפה. היא טופלה באינהלציות של ונטולין ואכ גם היפרסליין ,וחמצן ( וגם עירוי כי לא אכלה ולא שתתה).כעבור שתי יממות שוחררה עם חום כמעט נורמלי ונשימה סדירה, הומלץ על המשך אינהלציות. השאלה היא כך: ביום שאושפזה נשמעו אצלה קריפטציות ללא צפצופים, ואילו ביום השחרור נשמעו צפצופים מפושטים דו-צדדיים ללא קריפטציות. היתי רוצה להבין, מהו התהליך שמאחורי השינוי הזה, האם זה סימן לשיפור או להחמרה במצב דרכי הנשימה, בקיצור,מה בדיוק קרה ולמה? :) תודה וחג שמח!

מצאים יכולים להשתנות לפי שינוי במהלך המחלה וההבראה כך שיכול להיות בהתחלה חרחורים ובהמשך צפצופים

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה