האם מותר להניק עם מרוקן לקראת קולונוסקופיה?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

08/04/2016 | 22:02 | מאת: טלי

ערב טוב, קיבלתי תרופת "מרוקן" שלושה ליטר לשתיה לפני קולונוסקופיה. ביתי בת 11 חודש. האם מותר להניק עם התרופה? כמה זמן אחרי הטישטוש מותר להניק בלי שחומרי הטשטוש יופרשו בחלב? תודה רבה, טלי

שלום רב, 1. מרוקן הינו חומר שלא אמור להיספג במעי אלא לגרום לשלשול במנגנון ספיחה אוסמוטי ולכן לא אמור להשפיע על ההנקה. 2. חומרי טשטוש בד"כ הינם מאוד קצרי טווח ולכן כל עוד את מרגישה טוב ועירנית סביר להניח שחומרי הטשטוש כבר לא נמצאים בריכוז משמעותי בזרם הדם ולכן סביר להניח שלא ישפיעו על ההנקה. בכל מקרה ממליצה לפנות לגבי תרופות ספציפיות למוקד ייעוץ תרופתי בהריון והנקה (ללא תשלום לאמהות מניקות או בהריון) מטעם בי"ח אסף הרופא בטל'- 08-9779309. בהצלחה בבדיקה

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה