הקאות אצל תינוק בן חודש ו3 שבועות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/04/2016 | 18:27 | מאת: ילנה

שלום, אשמח לייועץ. תינוק שלי בן חודש ו3 שבועות. כבר שבוע ימים מקיא כל יום פעם אחד ביום אחרי האוכל, ישר או כעבור כחצי שעה. הייתי בטיפת חלב וגם אצל רופא ילדים, אמרו שנראה בריא ולא נשמע רפלוקס. לאן עוד אני יכולה לפנות ומה זה יכול להיות? אין חום, אין שלשולים. מתנהג רגיל.. תודה רבה.

שלום רב, תינוק שאוכל בתיאבון, עולה במשקל היטב, חיוני ונינוח שמקיא/ פולט פעם ביום - סביר כי הינו בריא, במיוחד לאחר שנבדק ע"י רופא הילדים המטפל. באשר לשאלה האם מדובר ברפלוקס - לא ניתן לשלול זאת מהסיפור המתואר. עם זאת, גם אם מדובר ברפלוקס, כל עוד הילד עולה במשקל היטב ותדירות הפליטות נמוכה, אין צורך בשינוי הכלכלה בשלב זה. יש להמשיך ולהקפיד לעקוב אחר התופעה ובעיקר אחר קצב העליה במשקל של התינוק יחד מול רופא הילדים המטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה