בלוטות נפוחות לילד בן שנתיים ותשעה חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

31/01/2016 | 08:39 | מאת: יעל

שלום רב, לבני בן 2.9, יש בלוטות נפוחות בצוואר כבר חודש וחצי לערך. מאחר ורופאת הילדים הקבועה שלו, לא עבדה תקופה מסוימת - הוא נבדק אצל רופא אחר שביצע לו משטח גרון פעמיים בתקופה של שבועיים, שיצא שלילי (חזרנו בפעם השניה כי עלה לו החום). בפעם השניה כן נמצאה פטריה בלשון וטיפלנו בה. בינתיים הבלוטות ממשיכות להיות נפוחות. יש לציין כי לאורך כל הזמן הזה הוא מנוזל (לאורך כמה חודשים יש גם התקפי שיעול שהולכים ונעלמים ובד"כ אנחנו עושים לו אינהלציה עם ונטולין). לפני כשבוע הגענו שוב לרופאה הקבועה שלו (לאחר לילה ללא שינה - הוא התלונן על כאב אוזניים והיה חסר מנוחה). היא בדקה אותו ואמרה שהבלוטות אכן נפוחות אך לא ברמה כזו שדורשת אנטיביוטיקה, אין לו חום, השיעול הוא לא מהריאות והאוזניים נקיות. שאלתי היא - האם יש סיכון בכך שהבלוטות נפוחות כל כך הרבה זמן? האם יש בדיקה נוספת שהיית מציע לבצע? תודה מראש וסליחה על אורך הדברים

שלום רב, עושה רושם כי מדובר בתגובה תקינה של מערכת החיסון לזיהומים ויראליים חוזרים. כרגע אין צורך בבירור נוסף. במידה והנפיחות נמשכת מעל 3 חודשים -אז יהיה צורך בהרחבת הבירור שיכלול US של הבלוטות. כל זאת בהנחה שאין החמרה במצבו הכללי של הילד או בגודל הבלוטות.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה