ורמוקס

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

24/01/2016 | 11:36 | מאת: חגית

בני בן החמש וחצי סובל מתופעה חוזרת ונשנית של תולעים בטוסיק. התופעה נמשכת כבר בערך שנה וחצי. בכל פעם הוא סובל מגירודים קשים, אנו פונים לרופאת הילדים והיא נותנת לו תרופה בשם ורמוקס- הוא נוטל אותה פעם אחת וכעבור עשרה ימים פעם נוספת למניעה. התרופה אכן עוזרת אך רק לתקופה של חודשיים. כעבור חודשיים בדיוק, התופעה חוזרת על עצמה. האם מותר לתת את התרופה ורמוקס כל חודשיים? האם לא יכולה לגרום נזק? מה אפשר עוד לעשות כדי למנוע את הישנות התופעה (הילד שומר על היגנייה וכן אני מחליפה מצעים לפני מתן התרופה, ואפילו זורקת תחתונים שלבש בעת הגירוד).

שלום רב, הידבקות בתולעים היא מצב שכיח בגיל זה. חשוב להבין כי לא מדובר בהישנות המחלה אלא בהדבקה חדשה כל פעם, ככל הנראה מילדים אחרים בגן/ אחים קטנים. אין דרך למנוע את ההדבקה (למעט הקפדה על שטיפת ידיים במים וסבון לאחר ביקור בשירותים) ואין חשש ליטול את הטיפול בורמוקס בכל פעם שצריך.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה