יד שמאל דומיננטית אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/12/2015 | 12:05 | מאת: alex

שלום. תינוקת שלנו בת 8 חודשים, ולאחרונה שמנו לב שהיא נוטה תמיד להושיט יד שמאל כאשר נותנים לה חפץ כלשהו, וגם אם נותנים לה משהו ליד ימין, היא מעבירה זאת ליד שמאל. ההיריון והלידה היו תיקנים לחלוטין, כל הבדיקות עד כה עברו בהצלחה. במשפחה הקרובה אין שמאליים. האם יש לנו סיבה לדאגה? האם נדרש לפנות לגורמי מקצוע כלשהם? תודה מראש על תשובתכם אלכס

עד גיל שנה בדר"כ אין יד דומיננטית , יחד עם זאת דומיננטיות שמאלית איננה בעיה. אם אבני ההתפתחות בטיפת חלב תקינים אין מקום לשום ברור נוסף

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה