האם יש קשר?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

15/12/2015 | 23:14 | מאת: לאה

נכדי בן חודשיים וחצי נמצא במעקב עקב תת בלוטת התריס. בשבועיים האחרונים, פולט המון לאחר האכלה, שהופכת לסיוט עבורו, מתפתל מכאבי בטן. כמו כן, לא עלה במשקל. האם יש קשר לתפקוד בלוטת התריס? או שכנראה זה קוליק?

15/12/2015 | 23:17 | מאת: לאה

שכחתי לציין שהאם מניקה וגם היא סובלת מתת בלוטת התריס, ומטופלת בכדורים. האם יש לך השפעה על מצבו של התינוק?

אם תת פעילות בלוטת התריס מאוזנת בטיפול באלטרוקסין אזי זהו הגיל של רפלוקס וקוליק ויש לטפל בהתאם. לילדים עם תת פעילות בלוטת התריס יש יותר רפלוקס ושטי קיבתי. ממליצה לדון בכך עם הרופא מטפל.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה