סקרלטינה - סיבוכים אפשריים.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

30/11/2015 | 20:34 | מאת: אילנה

שלום , בני בן השנה וחמש אובחן כחולה בשנית , טופל ע"י אזניל, חום ירד לגמרי אחרי יומיים ופריחה נשארה. כשהיה בן 3 חודשים היה דלקת בדרכי השתן, להבנתי סיבוך אפשרי של סטרפטוקוקס A הוא דלקת בכליות. קראתי מאמר שטוען שיש לשים לב שסקרלטינה לא תחזור אחרי יום עשירי מטיפול אנטיביוטי (כלומר לשים לב שילד לא מתקרר - לא להחזירו לגן) כי אז ייתכנו סיבוכים בינהם הסיבוך שהזכרתי. בגלל עברו של בני אני חוששת להחזירו לגן מחשש שסקרלטינה תחזור ותסתבך האם נכונה הטענה במאמר ? ברוב המקומות נטען כי לאחר ירידת חום וטיפול אנטיביוטי 36 שעות ניתן לחזור למסגרת סליחה על האורך ותודה מראש על העזרה.

את מבלבלת. הזיהום בדרכי השתן אינו קשור לזיהום בסטרפ. סיבוך של סטרפ הינו פגיעה בכליות אך לא במנגנון זיהומי, אלא פגיעה בכלי הדם הכלייתיים הנקראת גלומרולונפרטיטיס. סיבוך זה אינו ניתן למניעה כלל. צריך לשים לב שהשתן לא הופך דמי , או חום. אין מניעה מלחזור לגן .

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה