שאלה לגבי עצירות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

01/11/2015 | 09:27 | מאת: אילנה

היי לבת שלי (בת שנתיים וחצי) יש בזמן האחרון עצירויות וכבר 4 ימים שלא היתה לה יציאה. שמעתי על תרופות כמו נורמלקס, פרבגס , ושמן פרפין אפשר לתת. האם מומלץ? ואם אין בזה חשש שהיציאות יהפכו לשילשולים והיא תפתח תלות בתרופה? כמו כן אשמח אם תוכלו לכוון אותי לאיזה רופא ללכת לבדוק את נושא העצירויות : גסטרו/כירורג/ ועוד? כי לרופא הילדים אין יותר מידי פתרונות. תודה

אין חשש במתן טיפול בנורמלקס- תרופה בטוחה ולא מפתחים אליה תלות. הופעת שלשולים הינה תלוית מינון, במידה ויהיו שלשולים אז יש מקום להפחית במינון. בד"כ המעקב והטיפול נעשה ע"י רופא ילדים בלבד. במצבים שמדובר בתןפעה כרונית ו/או מלווה בבעיות נוסות כמו חסר שגשוג של ילדים- מומלץ לבצע יעוץ גסטרו ילדים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה