האם כדאי לחשוף תינוק/ילד לוירוסים?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

28/08/2015 | 17:48 | מאת: מרגלית

האם בכדי שמערכת החיסון של התינוק/הילד תבשיל ותהיה טובה, כדאי לחשוף אותו כמה שיותר לוירוסים? לדוגמא וירוסים של צינון רגיל? האם החשיפה תעזור למערכת החיסון שלו ללמוד ולהשתפר? או שממילא היא תבשיל, וכדאי למנוע ממנו חשיפה לאנשים מצוננים, ולרחוץ ידיים וכו,. האם התשובה תלויה בגיל?

קיימת תארויית ההיגיאנה שככל שילדים נחשפים פחות לזיהומים הם ריגשים יותר, מאידך אין שום המלצה להדביק ילדים במחלות בכדי שיתחסנו. איזון הינה מילת המפתח , יש להקפיד על הגיינה ושטיפת ידיים , אך לא להימנע מחשיפה לזיהומים באופן מוחלט ובידוד הילד מסביבתו בחיי בועה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה