אספירין וסינדרום ריי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

31/08/2015 | 10:25 | מאת: ויקי

שלום רב בני בן שנה ו7. חלה לפני שבוע במחלת הקוואסאקי. קיבל IVIG ביום העשירי למחלה וממשיך לקחת אספירין 50 מג. האקו לב/אקג נכון ליום העשירי למחלה תקין. הוא אמור להכנס לראשונה לגן ביום מחר ואני מאד מודאגת משום שהרופאה אמרה לי שבגלל שנוטל אספירין, אם יחשף למחלה זיהומית כגון שפעת או אבעבועות זה יכול להיות מסוכן בגלל סינדרום ריי (לא הספקנו לחסן אותו עדיין לאבעבועות ושפעת ועכשיו בגלל ה IVIG אסור לחסנו) האם כדאי לדחות את מועד כניסתו לגן? תודה מראש

אכן יש אמת בחשש מתסמונת ריי ומתן אספירין , יחד עם זאת הסבירות למחלה נמוכה ביותר גם בתקופות בהן השימוש באספירין היה נרחב. כמובן שעדיפות להימנע מהדבקה, אך מאחר ועדיין לא החלה עונת השפעת וכנגד אבעבועות מרבית האוכלוסיה מחוסנת . לא הייתי מונעת כניסתו לגן. הסבירות להידבקות ובהמשך להתפתחות התסמונת נדירה ביותר.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה