כאבי בטן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/08/2015 | 20:04 | מאת: לנה

שלום ! בני בן 6 שנים . לפני 3 שבועות חלה בווירוס הבטן למשך יומיים ללא חום עם מס הקאות . עבר שבוע ופתאום תקף כאב בטן חזק , ללא שי לשולים , הקאות וחום . טופל בנורופן עבר כעבור יום . עברו שוב מס ימים ושוב פעם אותם כאבים חזקים המעירים בלילה . וכך כבר מס פעמים . רופא שלך לבדיקת דם - כל מדדי דלקת כולל שקיעה תקינים . עברו יומיים שבהם ילד היה פעיל ללא תלונה . בשבת שוב אותם כאבים . פנינו למוקד , הפנו למיון . בוצע us הכל תקין למעט בלוטות מאזנטרליות מעט מוגדלות . האם זו סיבה לכאבים ככ חזקים ? הילד ממש מתקפל ובוכה . נורופן מעט עוזר . אני ממש מיואשת ... מתי אמור לעבור ? תודה על המענה ... אני מאוד מודאגת

שלום אילנה, ישנן מספר סיבות הגורמות לכאבי בטן בילדים. בין הסיבות השכיחות נכללות מזנטריק לימפאדניטיס ועצירות.במידה ואולטרסאונד בטן שלל דלקת בתוספת, תהליכים דלקתיים או לא דלקתיים אז ניתן להמשיך במעקב צמוד של הרופא המטפל וטיפול במשככי כאבים.בנוסף, יש לשקול לבצע תרביות צואה וצואה לפרזיטים. במידה וכאבי הבטן נמשכים יותר מ 10 ימים יש לבצע הערכה מחודשת. כמו-כן כדאי להימנע משתיית חלב או שוקו למשך כשבוע שבועיים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה