כאב בטן לילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/08/2015 | 12:14 | מאת: רינת

שלום, בתי בת 3.5 מתלוננת על כאבי בטן כבר חודשיים באזור הפופיק. בבוקר הכאב חזק יותר. היא פחות פעילה והפסיקה לאכול. עשינו בדיקות דם, צואה וUS בטן עליונה- תקיןץ מה עוד אפשר לבדוק? תודה.

שלום רינת, אני חושבת שיש צורך בהמשך בירור אשר כולל: 1. תרבית צואה וצואה לפרזיטים (צואה טרייה של הבוקר). 2. בדיקות דם לצורך שלילת מחלת צליאק. 3. בדיקת צואה לאנטיגן לגילוי זיהום של הליקובקטר פילורי. 4.יש לפנות עם התוצאות של הבדיקות הנ"ל לגאסטרואנטרולוג ילדים. 5. שתן לכללית ושתן ראשון של הבוקר ליחס סידן קראטינין. לציין כי חסרים פרטים כגון:אופי הצואה(קשה, רכה), תדירהות היציאות, אופי הכאב בטן (האם מדובר בכאב קבוע, האם קשור לאוכל או לא, האם הכאבים מעירים משינה, האם ירדה במשקל,

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה