בדיקה רפואית נאותה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

01/07/2015 | 10:51 | מאת: אימא עצבנית

רופאה שקיבלה תינוק בן שנה ושבע לבדיקה רפואית. הגננת טענה שמשלשל ואני טענתי שמדובר ביציאות רכות. הגננת ציידה אותי בטיטול עם יציאה (גבולית לדעתי), מעבר לכך ילד חיוני, אוכל, ללא חום וללא כל תלונות. בעת הבדיקה הצעתי לרופאה לראות את הטיטול- לא התייחסה, מיששה בטן, קיבלה אנמנזה מפורטת ממני והתרשמות כללית מהילד. נתנה אישור לילד לחזור לגן. הגננת (!!) טוענת כי מדובר בבדיקה לא נאותה ולא יסודית... האמנם ישנה חובה מצד הרופאה לראות חיתול על מנת לקבוע כי הילד אינו מדבק? האם ישנו פרוטוקול שאפשר לראות? מדובר בעניין שהופך להיות משפטי... :-(

שלום רב, מסמך הרופאה הינו מסמך משפטי לכל דבר, וכל רופא לוקח אחריות מלאה על בדיקתו וחוות דעתו. אין לגננת כל סמכות להלין על בדיקת הרופאה , מאחר והאחריות על הרפאה והיא קיבלה אינפורמציה מספקת מבדיקת הילד האם הינו מדבק.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה