בן שנתיים- חום כמה שעות ועובר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

30/06/2015 | 11:15 | מאת: הילי

היי הבן שלי בן שנתיים וחודשיים אתמול היה לו חום והוא הקיא פעם אחת- נתן לו נר אקמולי למחרת לא חזר החום והוא נראה בסדר- משתולל וכו. לפעמים נראה טיפה עייף מהרגיל (רוצה לשים ראש) אבל מיד קם וממשיך להשתולל. זה לא פעם ראשונה שיש לו חום יום אחד ואז עובר כאילו כלום אחרי כמה שעות. לפני כמה חודשים היה פעמיים מקרה דומה.. השאלה אם זה צריך להדאיג? או שזה וירוס שחלף מהר ? יש לציין שהוא רזה (לא עלה הרבה בשנה האחרונה ) למרות שאוכל הכל. עושה הרבה קקי. הוא ילד מאוד אנרגטי (עמד כבר מגיל חצי שנה..) השאלה אם זה הילד או שמשהו צריך להדליק לי נורה אדומה ? אשמח לחוות דעת, הילי

שלום רב, בד"כ חום סיסטמי מוגבר שחולף ספונטנית בד"כ אכן נובע ממחלה זיהומית ויראלית. עם זאת, ישנן מחלות שונות המתבטאות באירועי חום מחזוריים. על מנת לשלול מחלות אלו מומלץ לבצע יומן חומים בו תתעדי את מועד התחלת וסיום החום לאורך מס' חודשים (מינימום שלושה חודשים) אם תראי ביומן מחזוריות קבועה של מועדי הופעת החום יש צורך להתייעץ עם רופא הילדים של הילד על מנת לשלול מחלות אלו. בנוסף, אם להתרשמותך הילד לא עולה היטב במשקלו - מומלץ לגשת לרופא המטפל עם פנקס טיפת החלב של הילד על מנת להעריכו על פני עקומות גדילה. אשמח לשמוע את תוצאות הבירור הנ"ל על מנת שאוכל לסייע לך בהמשך הבירור

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה